FOTOBOEK - MALLE EN DE GEBROKEN KAAK


Wo 5 maart 2008
Malle is 's ochtends door onze buurvrouw in haar tuin gevonden. Malle deed heel raar, en zag er niet normaal uit, dus Jess en ik met haar naar de dierenarts.
Deze constateerde dat ze flink ergens tegenaan was gebotst, door een aanrijding of een val uit een flat. De laatste optie konden we meteen schrappen: geen flat hier in de buurt.
Malle kreeg een spuitje antibiotica en pijnstiller en moest een dagje thuisblijven om van de schrik te bekomen. Haar neus zat verstopt, maar deed dusdanig zeer dat de arts er niet aan mocht komen, dus dat moest de volgende dag worden schoongemaakt, onder narcose. Hij zou gelijk een röntgenfoto maken, want dan lag ze toch stil.
Snurk Mi-Auw


Do 6 maart 2008

De volgende dag bleek Malle inderdaad een gebroken onderkaak te hebben, middenvoor en rechtsachter.
Voor een operatie moest ze naar de Specialistische Dierenkliniek in Utrecht. Of ik dat wilde doen.
Voorzichtig geïnformeerd wat zo'n grapje gaat kosten. Dik € 800 ! Pfoei, krijgt ze dan gouden kiezen of zo ?
Maar goed, maak maar een afspraak.
Ik moest haar zelf brengen, dus zo gezegd zo gedaan. Er werd uitgelegd wat er ging gebeuren.
De kaak wordt rechtgezet en gefixeerd met een soort buitenboordbeugel.
De volgende dagen contact gehouden via de foon. Zolang ze nog niet zelf at, zou ze daar blijven.Wo 12 maart 2008
Bijna een week was voorbij, toen ik gebeld werd om 3 u 's middags of ik haar even voor half 5 kon ophalen. De dokter achtte haar goed genoeg om naar huis te kunnen.
Nou dat was even haasten, van Den Haag naar Utrecht, maar ik zat gelukkig net voor de spits. Wel was ik vergeten om geld van de ene naar de andere rekening te storten, dus stond ik daar met 'lege beurs'. Of ze dan ergens een computer met internet hadden dat ik dan even kon girotellen. Na veel vijfen en zessen mocht ik dan eindelijk even op de telefoniste haar computer, die bij elke wisseling van internetpagina een wachtwoord nodig had... Zucht.

Wat ze met Malle hebben uitgehaald heeft oneerbiedig gezegd veel weg van gefröbel met paperclips en fimoklei. Check die fotootjes.
Rood oog:
pupil te wijd door de dope
Ik speel de fluit She's here ! En ik heb nu ook een
kale kippennek

Verder kreeg ik nog een berg medicijnen mee, oogdruppels met de uitleg 'dan doe je haar ooglid even naar beneden en dan smeer je het zo erop.
Ja ja, dacht ik thuisgekomen, makkelijk gezegd.
Pilletjes om door het voer te mengen; een kuur: eenmaal daags twee pilletjes; pijnstiller: tweemaal daags een pilletje.
Hoe was het ook alweer met grijsachtig blauw en blauwachtig grijs ?

Oh ja, ook nog een spoedcursus sondevoeding gekregen. Je neemt een gezellige dikke grote spuit en vult die met een papje van speciaal kattenvoer - ADHD ofzoiets - met lauw water, en dan moet die lange slang die aan de spuit zit over de tong in de keel worden gepropt. Goddank hoefde ik niet te kokken toen ik het zag...
En nu doe ik het zelf thuis, die slang in Malle haar keel. Valt reuze mee.
Nu krijgt Dikkie Dik een gezellige
dikke grote... spuit !
Hoezo spuiten en slikken ? Check die pootjes, ze duwt mee !


Vr 14 maart 2008
Voor het oogdruppelprobleem ben ik naderhand maar naar mijn eigen dierenarts gegaan, die heeft het me voorgedaan en mij laten knoeien onder haar toeziend oog (whoeha).
Tevens navraag gedaan naar dat wijd openstaande goede oog. Zal nog wel een nawerking zijn van de medicijnen. Ze heeft er met een lampje in geschenen en de pupil reageert wel, maar kan zich nog niet geheel sluiten. Maar dat moet vanzelf goed komen. Ze volgt je vinger, dus ze is in elk geval niet blind.

Bleeeh ik ben het spuugzat En ik kan zo lekker high kijken Links het contragewicht Ook links

Woensdagmiddag opgehaald;
donderdagochtend zit er al een kuiltje in het eten in d'r etensbak, dus ze doet al pogingen om zelf te eten, en
vrijdag zit ze zowaar te smikkelen uit d'r voederbak.
Zie je wel, thuis genezen gaat toch het snelst.
Mjam mjam Lekker hoor !


Do 27 maart 2008
Het gaat goed met Malle. Ik voer haar al een tijd niet meer met de sonde want dat vond ze niet echt leuk en bovendien was er geen noodzaak meer voor, want haar kuur was klaar (pilletje door het voer) en ze ging steeds meer zelf eten.
Ik moest van die hele kleine blikjes van het merk Gourmet kopen (ik zou het niet zelf gaan gourmetten...). Volgens de specialist zou ze (de inhoud van) zo'n anderhalf blikje per dag zelf moeten eten. Ik geef er 's ochtends een en 's avonds. En dat eet ze bijna allemaal op (met die prothese komt ze nog niet overal in haar voerbak).
Ik moest haar ook eigenlijk oogdruppels geven en ik ben bij mijn eigen dierenarts geweest om het mij voor te laten doen, maar dat is iets dat je niet in je eentje kunt doen dus dat schiet er eigenlijk steeds bij in. Jess kan haar niet houden want ze schiet zo weg. En ik kan haar wel houden, maar dan durft Jess haar oog niet te druppelen - wat ik me geheel kan voorstellen, want ik heb het me ook moeten leren.
Het feit dat Malle niet meer met zich laat sollen geeft ook al aan dat het weer een stuk beter met haar gaat.
Mijn beugel is goor na het eten En ik doe lekker steeds op
tijd mijn ogen dicht
Wie doet me wat Sleepy Misty


Ma 12 mei 2008
Hè hè, de beugel is vandaag verwijderd.Ga door naar MALLE EN DE ZELDZAME HUIDZIEKTELaatst bijgewerkt op 08-08-2008
Copyright © 2008 DJan