HEILIG GESCHIFT: Coverbattle: de recenschie !!!!!!
Afz: Louisch, dd. 06-02-2008 10:24 u

6 februari 2008 – (recensie door Jeroen Kambeel, onafhankelijk recensent)

Tot nu toe werd Saturnus op de CoverBattle-avonden best redelijk bezocht. Maar afgelopen zaterdag was het gewoon superdruk. Meer dan 120 bezoekers waren er naar ik achteraf van de organisatie begreep. In een tent die maximaal 200 man kwijt kan, is het dan lekker gevuld, zo bleek.

De avond werd gelanceerd met een optreden van Ignition. Ik was er voor mezelf niet uit of ik deze band nou goed vond of niet. Kwalitatief vond ik het allemaal 'net niet' maar de groep begrijpt wel hoe je de zaal meekrijgt en op de presentatie valt weinig aan te merken. Vooral de ritmesessie (bas en drums) heeft de zaken goed voor elkaar en dat is een belangrijk steunpunt voor deze band waardoor de basis in beginsel erg goed is. Qua gitaarwerk en zang is er zeker nog enige ruimte voor verbetering. Ik krijg ook de indruk dat de band gewoon wat meer op zou moeten treden en dat ook de laatste kritische recensenten dan de mond kunnen worden gesnoerd.

Hoe kom je er in hemelsnaam bij om je band SGP te noemen? Het kan een manier zijn om in het oog te springen tussen vele andere bandnamen maar dan nog vind ik het een slechte en dom gekozen bandnaam. Deze formatie bestaande uit vijf prettig gestoorde heren, spreekt zeker tot de verbeelding, al was het maar door de zeker niet standaard en soms verre van populair gekozen liedjes. Een band die volgens mij een masker op heeft van 'neem ons maar niet al te serieus' maar ondertussen erg goed weet waar ze mee bezig zijn en muzikaal gewoon top zijn. Voor mij een regelrechte finale-kandidaat. Hulde ook voor de durf, al vond ik Led Zeppelin coveren wel echt ietsje tè hoog gegrepen...

What's Next zorgt in die zin voor de variatie dat we voor het eerst tijdens deze CoverBattle een zanger plus een zangeres aan het front zien staan. Zij heeft echt een hele goeie stem maar hij... ja sorry, het lukt me niet om er een toch nog positieve draai aan te geven. Qua presentatie is het wel perfect. Ik zou dit zo voor mijn feestje uitnodigen want het enthousiasme dat van het podium afstraalt werkt aanstekelijk. 'Everything for free' vond ik erg goed uitgevoerd maar ook Anouk werd heerlijk natuurgetrouw neergezet en dat hoor je niet zo vaak, hoewel ze vaak gecoverd wordt. De muzikanten verstaan elk hun vak maar de slaggitarist springt er hier toch wel in positieve zin uit.

Het was duidelijk de spannendste avond van de vier voorrondes en de uislag kon eigenlijk alle kanten op gaan. SGP had mijn persoonlijke voorkeur maar de overwinning ging tot mijn verrassing naar Ignition. Ik kon toch ook nog blij met de uitslag zijn toen duidelijk werd dat SGP, samen met System of a Dawn middels de twee wildcards, puur op basis van jurypunten door is naar de halve finales. Daarmee zijn alle zes halve finalisten bekend. Op 19 en 26 april strijden we verder. Ik zal er zeker bij proberen te zijn want ik vond het gezellige avonden.
jeroenkambeel@live.nl


Afz: DJan, dd. 06-02-2008 10:53 u

Jong ende Lui,

Heel mooi allemaal, maar heeft uu oock ghezien dat wij op den 19e april zijnde inghedeeld ?
Lexsch, jij als contactpersoon, kan jij reeghelen dat wij den 26e schpeelen, omdat GJan den 19e aan den anderen kant van den weereld vertoeft (dat heb ick toch goed begreepen, niet ?)

Led Zeppelin coveren te hoogh gegreepen ? Waer heeft die gast het oover ?
Isch LZ dan zoo heilig dat het onsch wordt verbooden om hun nummersch te schpeelen ? Wat een boel schit.

En moeten wij hem nogh antwoorden waarom wij SGP heeten, of wasch het een reformatorische vraag ?
Ick ben wel benieuwd naer zijnen mootivaatie waarom hij het een slecht en dom gekozen naam vindt.
Waerschijnlijck isch hij zo links als de typhusch dat als wij PVDA hadden geheeten, hij het prachtig gevonden zoude hebben.

Dit isch dan eenen recensie van eenen onafhankelijck recensent.
Isch het jury-rapport een ander doocument ?

Gegroet zij u allen,
DJan


Afz: Lexsch, dd. 06-02-2008 13:14 u

Heeren,
ick vertoef niet langher in hooghere spheere sindsch jl zaterdagh maar en nu juischt door de Reesenschie ervaar ick weederom eene uyfoorisch ghevoel daar deesen Jeroen onsch sowieso in den Finaale wil zien
Dat hij wat ontspoort raackt aanghaande onsche Heilighe naamgheving, ach de ziel isch verlooren
tav onsche LZ vertolcking mooght hij gheruscht kritiek hebben, soolangh wij maar beter weeten en daarom dusch de volghende keer een toepasschelijck LZ nummer aan onsch repertwaar toevoeghen( die oock zeer dansbaar eruyt ghaat cknallen, graagh!)
Ondertusschen loop ick nogh steedsch rond met de ghewonnen 50 euro(totaal onbeschgermt ooverighensch)
Ghaan wij die stuck slaan in eenen kroegh of bij een van onsch thuis?
Roept U maar
broeder schreeuwer Gods
lex


Afz: GJan, dd. 07-02-2008 01:18 u

Broedersch,

Hoewel wij in de traditie van de SGP gewoon zijn dat volgelingen, jongelingen, ouderlingen en niet te vergeten de vrouwen uit onzen kringen onsch ten allen tijden en in alle opzichten en omstandigheeden onvoorwaardelijk steunen, is vandaag de toorn van het woord over onsch needergedaald door een (hoe kan het oock andersch), een ongeloovighe. Deezen persoon heeft zich aan onsch gemanisfesteerd als schrijver van het Saturnus artikel. Hierin heeft hij gemeend onsch te moeten aanspreecken op onzen goede naam. De betreffende uitspraacken van den man hebben mij bedroefd gemaackt.
Is deezen reschenschist misschien een atheïst? Wat kan het anders zijn om "SGP" een domme naam te vinden. Toch moeten wij geen kwaad met kwaad vergelden, want in den Schrift staat geschreeven dat Wij niet moogen omzien in wrok. Daarom wil ik eevenalsch Broeder Lex, vanaf deezen plek deze arme zondaar vergiffenis schenken. Verder moet het mij van het hart dat denzelfde schrijver met zijn verdere commentaar veel heeft goed gemaakt. Na bestudeering van het stuk heb ik den geheele dag last gehad van een goede bui.

Ik wensch u allen een gezeeegende nachtrust en doe ook de hartelijcke groeten aan uw vrouw en kinderen.

Broeder Jan


Laatst bijgewerkt op 07-02-2008; Copyright © 2008 Solid Guitar Power