HEILIG GESCHIFT: Coverbattle recensie (halve finaale)
Afz: DJan, dd. 28-04-2008 07:43 u

Finalisten CoverBattle bekend
Written by Dirk
Saturday, 11 August 2007

28 april 2008 - Na twee zinderende halve finales gedurende de afgelopen twee zaterdagavonden staat nu dan vast welke drie bands in de eerste editie van CoverBattle om de titel zullen strijden. 19 april zal mogelijk de geschiedenis in gaan als de drukste Saturnus-avond van dit seizoen. De maximum capaciteit van de zaal is 200 bezoekers, exclusief bands en personeel en op deze avond telden we maar liefst 176 bezoekers! Afgelopen zaterdag (26 april) wisten 105 personen de weg naar Saturnus te vinden en was het uiteraard ook gezellig druk.

De eerste halve finale was lekker spannend en de uitslag gaf kleine onderlinge verschillen.
SGP had een heel leuk optreden maar eindigde helaas toch als derde. Ze toonden zich zeer sportieve verliezers en gaven direkt na afloop aan graag ook volgend seizoen weer mee te willen doen.
De tweede plaats was voor de gezellige Old Daddies, die bovendien veel jurypunten vergaarden en na de tweede halve finale bleek dit genoeg voor een finaleplaats d.m.v. een wildcard.
En dus werd de winnaar Trouble in Paradise. Een ijzersterke band die slimgekozen nummers brengt en deze op professionele wijze weergeeft en de zaal altijd helemaal meekrijgt.

In de tweede halve finale werd de avond geopend door System of a Dawn. Met een wildcard kwamen ze in de halve finales terecht en ook nu kreeg de band behoorlijk wat jurypunten. Maar het publiek was genadeloos voor de Hagenezen. Van de 102 ingeleverde stembiljetten, werd op slechts zes (!) hun bandnaam aangekruist. Voor iedereen was dan ook duidelijk dat de strijd deze avond ging tussen de andere twee deelnemers. Ignition trad voor het eerst met de nieuwe zangeres op en dit was helaas wel hoorbaar. De band speelde als in de voorrondes geweldig en de stem van de zangeres is ook zeker behoorlijk maar die twee lijken nog echt even aan elkaar te moeten wennen. Maar dat is natuurlijk logisch en kost even tijd. We zien ze heel graag volgend jaar weer want met een tweede plaats in de halve finales kan Ignition in elk geval met opgeheven hoofd op het toernooi terugkijken.

De grote smaakmakers en daarmee volledig terechte winnaars werden deze 2e halve finale echter de drie heren en 1 dame van Pogo-a-Gogo. Het aanstekelijke enthousiasme van zanger Valentijn en de onmiskenbare klasse van drummer Arno staan garant voor een optreden op hoog niveau maar ook de gitarist en bassiste doen goed mee en het geheel staat als een huis. En dit gezegd hebbende, concludeer ik dat Saturnus en YMCA op zaterdag 7 juni (Vlaggetjesdag in Scheveningen) een heuse droomfinale te wachten staat: The Old Daddies vs Pogo-a-Gogo vs Trouble in Paradise. Ik zou serieus niet weten wie ik als winnaar zou moeten tippen want de drie zijn heel erg aan elkaar gewaagd; het wordt gewoon bere-spannend !

Aanstaande zaterdag beleven we de eerste halve finale van The BeachBattle. De line-up daarvan is op het laatste moment gewijzigd doordat Skills opeens uitelkaar is gegaan. De band F vervangt Skills op 3 mei en tijdens de derde halve finale (17 mei, de oorspronkelijke speeldatum van F) wordt Alice gevraagd de vrijgekomen plek in te nemen. De volgorde van spelen geschiedt steeds publiekelijk middels loting om 20.45 uur voorafgaand aan de speelavond zelf.

Saturnus is met een capaciteit van 200 bezoekers het grootste en belangrijkste live podium van Scheveningen en programmeert elke zaterdagavond live muziek. Kom gerust eens langs en stem op BeachBattle- en CoverBattle-avonden mee welke band er doorgaat naar de volgende ronde. Wij zijn elke avond geopend vanaf 20.30 uur. Je vindt Saturnus aan de Keizerstraat 58 in Scheveningen, zie de pagina Routebeschrijvingen in het hoofdmenu.


Afz: DJan, dd. 28-04-2008 00:00 u

Een heel leuck optreeden ? Een heel leuck optreeden ?
's Mans ooren sullen wel dicht hebben gheseeten want vanuit den sael klonck het feenoomeenaabel !
Den tweede opnaame heb ick oock reedsch moogen aanschouwen; dit betreft onsch gheheele concert inclusief alle pech ende gelul. Ick ben voornemensch om dit erbij te laaten staan, in het kaadaaver van leering ende vermaeck (vooral dat laetschte).
Heelaasch isch het koopieeren van dees opnaamesch nogh niet gheluckt. De kopie schockt door den set heen op een of andere maanier. Ick proobeer of dat nog reght te breien valt (hulpproogrammaatjesch op den compuuter uitschakelen bijvoorbeeld).
Wat Scheeveningen betreft: Heer laat den gevraagde tsunami maar koomen oover dien schollenkoppen.
Volghend jaar: welcke schollenkop heeft dees toeseghing nu weder ghedaen ? Alleen alsch men beeter poodiumgheluyt kan bieden, andersch hoeft het geheel niet meer voor mij.

Ghegroet sij uallen,
DJan


Afz: DRob, dd. 28-04-2008 22:37 u

Geachte leeden der SGP

ik deel de mening van heere DJan dat het geluid op het podium scheisse war en dat het voor mij volgend jaar ook niet hoeft tenzij ................................
laat het me raden een betere technicus zou wel wat betere prestaties geven
nee ik loop er niet echt warm voor om nog een keer mee te doen maar we zien het volgend jaar wel
ik kan nog weleens van gedachte veranderen in een jaar tijd

Gegroet DRob






Laatst bijgewerkt op 01-05-2008; Copyright © 2008 Solid Guitar Power